Topkwaliteit natuursteen tegels

Een vloer van natuursteen is een ware lust voor het oog. Topkwaliteit natuursteen tegels zijn in veel variaties te verkrijgen en makkelijk te onderhouden. Indien je op zoek bent naar een vloer van hoge kwaliteit en met een natuurlijke look, lees dat onderstaand artikel even door want we leggen uit welke soorten natuursteen tegels er zoal zijn en wat voor specifieke eigenschappen ze hebben.

Natuursteen voordelen

  • Esthetisch aantrekkelijk: er zijn veel soorten natuursteen op de markt met elk hun eigen uitzicht en specifieke eigenschappen.
  • Uniek: natuursteen is een natuurproduct. Dat impliceert dat iedere tegel een eigen uniek patroon heeft.
  • Zowel binnen- als buitenshuis: natuursteen is duurzaam en kan zowel binnen- als buitenshuis aangelegd worden.
  • Combineren met vloerverwarming: natuursteen kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming omdat het hoge temperaturen en snel wisselende temperatuurschommelingen kan verdragen.
  • Duurzaam: een vloer in natuursteen kan jarenlang meegaan.
  • Onderhoudsvriendelijk: natuursteen hoef je gewoon met een stofzuiger, een natte dweil en wat neutraal detergent schoon te maken. Al hebben ze af en toe extra bescherming nodig.
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding: een natuursteenvloer biedt een goede prijs- kwaliteitsverhouding omdat ze lang meegaat en daarnaast toch een mooie, luxueuze uitstraling heeft.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is gesteente dat gevormd is uit ofwel gestold magma (stollingsgesteente) of uit aardlagen die in de loop der eeuwen onder hoge druk zijn versteend (kalkgesteente). Het is dus volledig door de natuur gevormd.

Er zijn enkel handen aan te pas gekomen om het gesteente te winnen en het verder te bewerken. Natuursteen wordt overal ter wereld gewonnen. In België zijn het voornamelijk de witte en donkere kalksteensoorten die gebruikt worden zoals: Gobertagne,  Arduin (Belgisch hardsteen), leisteen en zwart marmer.